Peeters: "Overwegen om Roef uit te lenen"

WOENSDAG, 11 DECEMBER 2013, 09:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op het toernooi van Viareggio werd hij verkozen tot beste doelman, maar bij Anderlecht vertoeft Davy Roef momenteel in de schaduw als derde doelman. Beloftecoach René Peeters beseft dat Roef in een moeilijke situatie zit.


Peeters beseft dat Anderlecht met Silvio Proto en Thomas Kaminski over twee goede doelmannen beschikt. "Ik weet dus niet hoe de toekomst van Davy eruit ziet. In voetbal kan het rap gaan, maar misschien moeten we overwegen hem uit te lenen", zo vertelt Peeters in Sport/Voetbalmagazine. "Zo kan hij vooruitgang boeken op het hoogste niveau."

Talent heeft de 19-jarige doelman zeker. Hij is een prima lijnkeeper, heerst in de lucht en heeft twee goede voeten. Volgens Peeters heeft Roef één groot werkpunt: het coachen van zijn verdediging. "Hij moet verbaal sterker worden, want hij leest het spel zeer goed."

Of Anderlecht Roef ook effectief wil uitlenen, weet Peeters niet. Hij begrijpt dat de club over drie goede doelmannen wil beschikken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.