"Spits en defensieve middenvelder aantrekken"

DINSDAG, 10 DECEMBER 2013, 13:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nog drie weken en de winterse transferperiode breekt aan. Anderlecht zal zich op de markt begeven, maar slechts voor twee posities. "We gaan voor een spits en defensieve middenvelder", zegt Herman Van Holsbeeck.


Aanvankelijk leek Anderlecht serieus te moeten uitpakken op de transfermarkt deze winter. Anthony Vanden Borre en Andy Najar toonden intussen dat er rechts achteraan voldoende kwaliteit aanwezig is en nu Cheikhou Kouyaté aangeeft tot juni te blijven, is ook een extra centrale verdediger geen must meer.

Na het uitvallen van Matias Suarez leek ook een extra flankspeler te worden aangetrokken, iets wat John van den Brom in augustus al wilde. Het bestuur acht dit echter niet meer nodig. "Andy Najar ontwikkelt zich prima en Ronald Vargas wordt weer de voetballer die we kennen van bij Club Brugge", legt Van Holsbeeck uit.

En dus maakt Anderlecht enkel werk voor een stand-in voor Aleksandar Mitrovic en leider op het middenveld. Of deze in België gevonden zullen worden, kon Van Holsbeeck niet zeggen. Wel benadrukt de Anderlecht-manager dat de club zal blijven inzetten op de jeugd. "Want ooit zal dat lonen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.