Van Holsbeeck: "Elftal in opbouw"

MAANDAG, 9 DECEMBER 2013, 18:57 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen om 20.45 uur wordt er in Athene afgetrapt voor het overbodige Champions League-duel tussen Olympiakos en Anderlecht. "Het is jammer dat we geen vervolg meer kunnen breien aan ons Europees seizoen", aldus Van Holsbeeck.


"We zijn een elftal in opbouw en voor onze jonge spelers is elke wedstrijd op hoog niveau een goede leerschool. Ook al kunnen we ons niet meer kwalificeren voor de volgende ronde, toch zullen we voluit gaan om een positief resultaat neer te zetten", gaat de manager verder tegenover de verzamelde pers vlak voor het vertrek.

"Het niveau in de Champions League ligt een pak hoger dan in de eigen competitie en ik noem het dan ook de universiteit van het voetbal. Toch blijven we investeren in de jeugd om uiteindelijk ook op dit niveau mee te kunnen en voor het einde van mijn carrière hoop ik toch eens de tweede ronde te halen."

"Misschien hebben we nog een transferperiode nodig, maar ik kan de concurrentie verwittigen: we zullen er staan in de play-offs", besluit de manager.

Roger Vanden Stock, is duidelijk. Volgens hem verloor paars-wit de kans op Europese overwintering tijdens de thuiswedstrijd tegen Olympiacos. "Na een zeer goede wedstrijd verliezen we toch met 0-3 tegen onze rechtstreekse concurrent. Het is jammer dat we uitgeschakeld zijn, maar toch moeten we morgen punten halen voor de toekomst van de club en van het Belgische voetbal. Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd, maar ik heb vertrouwen in onze jonge ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.