Vanden Stock behoudt vertrouwen in trainer

ZATERDAG, 7 DECEMBER 2013, 09:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Desondanks tien nederlagen in vier maanden blijft voorzitter Roger Vanden Stock het vertrouwen behouden in trainer John van den Brom. Dat schrijven Het Nieuwsblad en La Dernière Heure vandaag.


"Ik merk op dat er meer aandacht ging aan de bekeruitschakeling van Anderlecht dan aan die van Club Brugge en Standard", aldus de voorzitter. Anderlecht verloor dan ook van een tweedeklasser.

"Ja, maar een tweedeklasser, aan het hoofd van het klassement en die voor eigen publiek speelt, dat is praktisch een ploeg een eerste klasse. Maar dat verandert niets aan de situatie: we waren ondermaats."

Eén van de problemen is dat de nieuwkomers absoluut nog niet hun geld opbrengen. "Onderschat de aanpassingstijd voor een nieuwe speler niet. Ze beginnen vanaf nul, geef ze tijd. Neem nu Najar. Nu laat hij zien wat hij kan maar het kostte hem een pak tijd om dat niveau te bereiken."

De voorzitter blijft het vertrouwen houden in de trainer, net omdat hij hij nog het vertrouwen heeft van de ploeg. "Ik besef maar al te goed dat het niet makkelijk is om elke week een prestatie neer te zetten met zo'n jonge ploeg. Maar ik ben een voorzitter met geduld."

De voorzitter blijft geloven in de titel. "Statistisch gezien is de titel drie keer op rij halen heel moeilijk. Ik weet dat het niet makkelijk is maar ik geloof er nog steeds in."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.