Vanden Borre: "Van den Brom is probleem niet"

VRIJDAG, 6 DECEMBER 2013, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anthony Vanden Borre moest woensdag leidzaam toezien vanop de bank hoe Anderlecht nog dieper in het moeras zakte. "Dit is de moeilijkste periode die ik bij Anderlecht ooit meemaakte", beseft de rechtsback de ernst van de situatie.


Wat het probleem precies is, weet Vanden Borre ook niet. Maar de jeugdige leeftijd van de spelersgroep heeft er volgens hem wel mee te maken. "Sommige jonge spelers moeten nog leren omgaan met de druk die er bij Anderlecht is. Dit is anders dan spelen bij bijvoorbeeld Cercle Brugge."

"Al die nederlagen, dat kruipt in de hoofden", gaat Vanden Borre verder. Hij is er wel van overtuigt dat Anderlecht de negatieve spiraal kan keren, maar dan moet er enkele keren achter elkaar gewonnen worden. "En dat lukt voorlopig niet."

Pers en publiek wijzen intussen steeds meer met een beschuldigende vinger naar coach John van den Brom. Onterecht, vindt Vanden Borre. "Ik denk niet dat Van den Brom de oorzaak is van de huidige malaise. Wij als spelers moeten naar onszelf kijken. Het is tijd om op te staan en te tonen dat we het waard zijn voor Anderlecht te spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.