"Iedereen moet bij zichzelf te rade gaan"

DONDERDAG, 5 DECEMBER 2013, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een gezicht op onweer sprak John van den Brom na de partijde pers toe. Een aantal spelers moest het ontgelden, al noemde hij ze niet bij naam. "Heel wat jongens die zeggen dat ze moeten spelen, zijn door de mand gevallen."


"In samenspraak met de medische staf lieten we enkele jongens rusten. Zo kregen anderen de kans om zich te tonen, want spelers zijn heel goed in zeggen dat ze moeten spelen. Wel, een aantal van hen hebben serieus wat krediet verspeeld", aldus Van den Brom. "Cyriac? Ja, maar anderen ook."

"Iedereen, zowel staf als spelers, moet bij zichzelf te rade gaan. We waren gewoon schandalig slecht tijdens de reguliere speeltijd", windt de coach er geen doekjes om. "We hebben het schandalig slecht gedaan en dan kom je zelfs tegen een tweedeklasser in de problemen."

"Dacht dat het zou lukken"

Ondanks de wanprestatie kwam Anderlecht nog erg dicht bij de kwalificatie. Tot ieders verbazing gingen de eerste drie strafschoppen er alle drie. "Dan stopt Thomas die vierde en denk je 'het gaat eindelijk lukken'. En dan mis je twee keer op rij. Wat kan ik er nog over zeggen?"

Volgende week sluit Anderlecht ook zijn Europees avontuur af, zodat na nieuwjaar enkel nog de competitie rest. "Ik weet dat deze nederlaag ook op mij terecht zal komen. Dat is inherent aan het trainersvak. Maar ik zal er niet voor weglopen. Je bent coach in goede en slechte dagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.