Wanprestatie eindigt in penaltydebacle

WOENSDAG, 4 DECEMBER 2013, 23:11 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Een nieuwe wanprestatie van Anderlecht is geëindigd in een penaltyshoot-out op het veld van tweedeklasser Westerlo. Na de verlengingen stond het 2-2. En zoals gewoonlijk eindigden de strafschoppen in een debacle.


Anderlecht begon slecht en stond al binnen de 10 minuten op achterstand toen MacDonald de buitenspelval omzeilde. De spits werkte goed af. Anderlecht bakte er weinig van. Het tempo lag te laag en het grossierde in slechte passes. Veel uitgespeelde kansen kwamen er bijgevolg niet. Westerlo loerde gevaarlijk op de counter, maar kon de score niet uitdiepen.

Net na de rust maakte Anderlecht gelijk toen een afgeweken voorzet van Bruno binnen waaide. De landskampioen begon te drukken, maar kon weinig uitgespeelde kansen forceren. De laatste pas was ook vaak niet precies genoeg. Aan het einde van de tweede helft, werd de thuisploeg wel overeind gehouden door de paal en de lat op pogingen van Praet en Mitrovic.

De eerste verlenging bracht meer van het zelfde. Anderlecht had veel balbezit maar deed er eigenlijk te weinig mee. Westerlo kwam zelfs opnieuw op voorsprong, eveneens met een afgeweken schot. Bruno bracht paars-wit in de tweede verlenging weer langszij met een schot in de linkerhoek. Westerlo begon daarna zelfs te drukken en het was pompen of verzuipen bij de Brusselaars. Kaminski en een nodige dosis geluk hielden Anderlecht recht.

Trainer Van den Brom lachte maar zuur na 120 minuten met het vooruitzicht op de penaltyreeks. De eerste drie elfmeters gingen binnen voor beide ploegen. Kaminski stopte de vierde maar zijn Westelse collega deed deze prestatie nog eens over op een zwakke trap van Milivojevic. Die andere aanwinst Mitrovic miste de laatste met een nog zwakkere trap. Misschien had Van den Brom zijn manschappen toch maar beter op stafschoppen laten trainen?

Na de uitschakeling in de Champions League, is ook Anderlechts bekeravontuur al afgelopen (tegen een tweedeklasser nota bene). Om nog iets van dit seizoen te maken, zullen er tijdens de winter serieuze versterkingen nodig zijn ...

Score: 2-2 (pen. 4-3)
Goals: 7' MacDonald 1-0, 48' Bruno 1-1, 101' Trossard 2-1, 106' Bruno 2-2

Strafschoppen: Trenson 1-0, Praet 1-1, Vanthourenhout 2-1, Kljestan 2-2, Kennedy 3-2, Bruno 3-3, Rentmeister (mis), Milivojevic (mis), MacDonald 4-3, Mitrovic (mis)

Westerlo: Van Langendonck, Paulussen (39' Trenson), Rentmeister, Schuermans, Vanthourenhout, Cools, Lecompte, Geudens, Janssens (67' Molenberghs), Trossard (112' Kennedy), MacDonald
Anderlecht:Kaminski, Najar, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht (46' N'Sakala), Milivojevic, Tielemans (46' Praet), Kljestan, Bruno, Cyriac (77' Mitrovic), Acheampong

Geel: 41' Vanthourenhout, 60' N'Sakala, 110' Mitrovic
Rood: /

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Het Kuipje



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.