Van den Brom: "We willen beker winnen"

DINSDAG, 3 DECEMBER 2013, 16:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht gaat morgen op zoek naar een ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. John van den Brom kondigt alvast aan enkele basispionnen rust te gunnen. Thomas Kaminski start zeker, Aleksandar Mitrovic allicht niet.


"Iedereen is fit, maar na de wedstrijden tegen Benfica en Cercle is niet iedereen even fris", vertelde Van den Brom vanmiddag op zijn persconferentie. "We moeten dus nog bekijken wie we juist laten spelen. Kaminski zal alleszins in doel staan, zo is voor het seizoen afgesproken."

Mitrovic gaf gisteren aan vermoed te zijn. "Vreemd is dit niet, hij had geen vakantie deze zomer en heeft sindsdien alles gespeeld", aldus Van den Brom. "Als ik kon, ik gaf hem een week vakantie. Cyriac is een optie om hem te vervangen. De enige."

"Uitschakeling tegen Genk was teleurstelling"

Bij Westerlo geeft men aan dat de Beker geen doel is, Anderlecht ziet dit anders. "De uitschakeling vorig jaar in de halve finale tegen Genk was een grote teleurstelling. Nu krijgen we een kans om beter te doen. Zowel voor de spelersgroep als voor mij is de Beker winnen een doel."

Van onderschatting is dan ook geen sprake. "We moeten de wedstrijd aanpakken zoals elke andere match, anders wordt het moeilijk, zeker in een bekerwedstrijd. We zullen zeer geconcentreerd moeten spelen om door te stoten."

"Niet getraind op strafschoppen"

Gisteren op training trapten enkele jongens een strafschop, maar echt op getraind werd er niet. "Ik blijf vinden dat je de druk van een wedstrijd niet kan nabootsen op training", aldus Van den Brom. "Op training scoort Massimo Bruno altijd, maar nu ging hij er niet in. Maar de vaste strafschopnemers hebben er gisteren wel enkele gegeven. De rest niet."

Van den Brom kwam ook nog even terug op de fase waarbij Mitrovic de bal leek op te eisen toen Bruno tegen Cercle wilde trappen. "Wat me vooral stoorde is dat er toen niemand uit de groep opstond, Mitrovic de bal afpakte en hem weer aan Bruno gaf met een schouderklopje en de woorden ''Voila, schiet er hem maar in'."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.