Mitrovic: "Prijskaartje geeft me vertrouwen"

DINSDAG, 3 DECEMBER 2013, 12:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een dag na zijn winning goal tegen Cercle Brugge sprak Aleksandar Mitrovic gisteren de pers toe. "Dit was mijn mooiste goal in het Anderlecht-shirt tot nu toe. Hopelijk ben ik nu vertrokken", klonk de spits optimistisch.


Met zijn doelpunt sloot Mitrovic een woelige week waarin hij veel kritiek kreeg af. Ook John van den Brom was één van de criticasters. "De coach had gelijk dat hij niet tevreden was", geeft Mitrovic nu toe. "Wat het probleem was? Geen idee. Maar het overlijden van mijn grootvader heeft me wel erg geraakt. We hadden een erg goede band."

In tegenstelling tot zijn ploegmaats had Mitrovic deze zomer amper vakantie. In juli speelde hij het EK voor U19 en in augustus moest hij vol aan de bak met Partizan Belgrado. Dat begint stilaan te wegen. "Ik ben moe", geeft hij toe. "Hier speel ik ook drie matchen per week, dat was ik niet gewoon. Het voetbal is ook sneller dan in Servië."

Dat Mitrovic kritiek kreeg is niet verwonderlijk. Met zijn vijf miljoen euro is hij de duurste inkomende transfer in België ooit. "Bestuur en staf oordeelden dat ik dat waard ben. Dat geeft me wel vertrouwen", aldus de 19-jarige spits. "Ik wist op voorhand dat mijn prestaties met het vergrootglas geanalyseerd zouden worden, maar ik hou wel van druk."

Binnenkort start Mitrovic met Franse lessen om zich nog beter te kunnen integreren. "Maar ik voel me al ontzettend goed in België. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog veel progressie zal maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.