Wilmots: "Gillet liever op rechtsback"

DINSDAG, 3 DECEMBER 2013, 12:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Guillaume Gillet zijn positie als rechtsachter bij Anderlecht kwijt is, rijst de vraag wat dit voor gevolgen heeft bij de nationale ploeg. Marc Wilmots ziet Gillet immers in eerste instantie als rechterverdediger.


"Ik heb natuurlijk het liefst dag Guillaume bij Anderlecht rechts achteraan speelt", zo vertelt de bondscoach in La Dernière Heure. Wilmots beseft echter wel dat hij niets te eisen heeft. "Het belang van de club primeert. Het zijn zij die de spelers het hele jaar betalen."

Veel gevolgen voor Gillets WK-kansen lijkt zijn positiewissel echter niet te hebben. "Als hij in vorm blijft en goed blijft spelen, moet hij zich niet veel zorgen maken."

Wilmots zegt over vier rechtsachters te beschikken van het zelfde niveau. Toby Alderweireld is momenteel zijn nummer één, maar die zit dit seizoen meer op de bank dan dat hij speelt. Een situatie die niet kan blijven duren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.