Westerlo loopt storm voor Anderlecht

DINSDAG, 3 DECEMBER 2013, 12:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Kuipje in Westerlo zal morgen vollopen voor de komst van Anderlecht. Ook de spelers zijn enorm gemotiveerd, al blijft de competitie voor hen het belangrijkst. "Liever volgend seizoen twee keer tegen Anderlecht spelen."


Westerlo verkocht al zo'n 5.000 kaarten voor het bekerduel. Daarbij komen nog 900 tickets die Anderlecht ter beschikking krijgt. Tot vlak voor de aftrap kunnen morgen nog kaartjes gekocht worden. "Ik verwacht ruim 7.000 fans", zegt Westerlo-manager Herman Wijnants in Gazet van Antwerpen.

Niet alleen de fans hebben er zin in, ook de spelers. "We zullen er alles aan doen om deze galamatch te winnen, maar de competitie primeert voor ons", vertelt speler Jens Cools in Het Laatste Nieuws. Zijn collaga Sherjill MacDonald beaamt dit. "Het wordt een fantastische match, maar ik speel liever volgend seizoen twee keer tegen hen in eerste klasse", aldus de ex-speler van Anderlecht in Gazet van Antwerpen.

In het verleden kon het voor Anderlecht wel eens spoken in het Westelse Kuipje. Eind jaren '90 ging paars-wit er onderuit met 6-0 en 5-0. Dicht de thuisploeg zich voor morgen enige winstkansen toe? "Als de match uitdraait op strafschoppen, dan is de kwalificatie binnen voor ons", besluit Cools met een glimlach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.