33% minder doelpunten zonder Suárez

MAANDAG, 2 DECEMBER 2013, 00:39 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds het uitvallen van Matías Suárez is de paars-witte doelpuntenproductie behoorlijk stilgevallen. In de zes competitiewedstrijden sinds de blessure van de Argentijn, scoorde Anderlecht 33 procent minder doelpunten dan voordien.


In de elf competitiewedstrijden met een fitte Suárez scoorde paars-wit 30 doelpunten, wat neerkomt op een gemiddelde van 2,73 per wedstrijd. In de zes competitiewedstrijden sinds zijn blessure, kwam Anderlecht maar aan elf goals, gemiddeld 1,83 per wedstrijd.

Uiteraard is ook de behoudendere aanpak van John van den Brom een oorzaak van de mindere doelpunten, maar dat Suárez met zes goals en vijf assists belangrijk was voor de paars-witte aanvalslinie, hoeft geen betoog.

Die defensievere instelling werpt overigens wel zijn vruchten af. Anderlecht incasseert de laatste weken een kleine 40 procent minder tegendoelpunten. 1,36 per wedstrijd (vijftien in elf wedstrijden) voor het uitvallen van Suárez, 0,83 (vijf in zes wedstrijden) zonder de Argentijn.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.