"Verhuis club zorgt voor economisch bloedbad"

WOENSDAG, 25 SEPTEMBER 2013, 11:35 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het mogelijke vertrek van RSC Anderlecht laat ook de gemeente niet onberoerd. Gemeenteraadslid Walter Vandenbossche wil dat de gemeente Anderlecht maatregelen neemt om te voorkomen dat de club wegtrekt uit Anderlecht.


Hij vreest namelijk een socio-economisch bloedbad als de club zou vertrekken en dat honderden bedrijfjes zullen failliet gaan. Ook zal volgens Vandenbossche de gemeente hierdoor inkomsten mislopen en verliest het een stuk van haar geschiedenis. Hij stelt zich ook vragen bij het financiële plaatje voor de club.

De club zelf wil tegenover BrusselNieuws niet reageren op de uitspraken en benadrukt dat het enige concrete dossier dat nu op tafel ligt de uitbreiding van het huidige stadion betreft. Voor een eventueel verhuis naar het nieuwe nationaal stadion wacht het bestuur de rentabiliteitsstudie af.

Begin september werd er al geschreven dat als Anderlecht uit de gemeente zou wegtrekken, 90% van de cafés hun deuren kunnen sluiten. Bij de buurtbewoners waren toen de meningen verdeeld. Sommigen zouden het spijtig vinden moest de club vertrekken, anderen zien een verhuis wel zitten wegens de (parkeer)overlast dat een wedstrijd met zich meebrengt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.