Wie is Andy Kawaya?

DINSDAG, 24 SEPTEMBER 2013, 18:58 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Een verrassing van formaat deze namiddag bij het bekend worden van de selectie tegen Eupen. John van den Brom heeft de jonge Andy Kawaya opgenomen. De linkerspits wordt beschouwd als het volgende talent dat zal doorbreken.


Volgens insiders is hij het grootste talent van paars-wit na Youri Tielemans. De pijlsnelle Kawaya werd bij Anderlecht dit seizoen overgeheveld van de U19 naar de beloften. In de eerste wedstrijden maakte hij meteen een erg sterke indruk.

Er was begin september echter nog geen sprake om de op 23 augustus 17 jaar geworden Belg al over te hevelen naar de A-kern, maar blijkbaar lijkt dit nu dichterbij te komen. Hij was sprake van dat hij uitgeleend zou worden aan Mechelen maar die deal ging niet door. En ook in de wintermercato zal de speler gewoon bij Anderlecht blijven.

Bij de beloften doet hij absoluut niet slecht, integendeel, hij weet er regelmatig zijn goaltje mee te pikken en zijn naam duikt verschillende keren op in ons archief.

Zo wist hij maandagavond nog met de beloften te scoren tegen Lierse. Bij de eerste competitiewedstrijd dit seizoen tegen STVV kon Kawaya de 2-2 op het scorebord zetten, helaas verloren ze met 4-3. En in augustus was de speler nog goed voor het winnende doelpunt in de finale op het Be Quick Tornooi in het Nederlandse Zutphen.

Niet alleen bij Anderlecht maar ook bij de nationale jeugdploegen weet hij het doel te vinden. Zo kon hij bij de nationale U16 in 2011 nog scoren tegen Luxemburg. En in 2011 werd hij samen met de Anderlechtse U15 kampioen.

Kawaya was lange tijd out met een blessure en kon pas in april 2013 terug aansluiten met de groep. Hij maakte toen zijn rentree tegen Standard.

Fans kunnen hem ook aan het werk zien in de Youth League want hij werd door beloftencoach René Peeters opgenomen de selectie en speelde al de volle 90 minuten tegen Benfica. De U19 verloren helaas wel zwaar met 3-0.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.