Van Holsbeeck beantwoordt vragen supporters

WOENSDAG, 18 SEPTEMBER 2013, 20:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Via Twitter konden supporters van Anderlecht vragen stellen aan manager Herman Van Holsbeeck. Velen maakten van deze gelegenheid gebruik. Een serie vragen heeft ondertussen een antwoord opgeleverd.


Hoe hoog schat Herman Van Holsbeeck de kansen van Anderlecht in de Champions League? "De CL is de belangrijkste competitie in Europa. We zijn altijd fier als we hieraan mee mogen doen. Het niveau van de wedstrijden ligt vele malen hoger dan in de Belgische competitie. We hebben de ambitie om Europees te overwinteren. Als we via de derde plaats overwinteren in de Europa League zou dat al zeer mooi zijn. Ons kwalificeren voor de volgende ronde zou natuurlijk fantastisch zijn."

Hoe is Anderlecht op Mitrovic gestoten? "Ik denk dat we een heel goed scoutingsapparaat hebben. We hebben de laatste twee drie jaar veel geïnvesteerd in technologie in die zin dat we nu systemen hebben die praktisch alle voetballers over gans de wereld kunnen volgen. Vooraleer we ons naar die landen verplaatsen kunnen we ze hier op ons computerscherm aan het werk zien en daar kwam Mitrovic als nummer 1 uit."

"We hadden als criteria jong, sterk, het soort van spits indien Mbokani vertrok. Sinds de eerste dag van de transferperiode hebben we van Mitrovic onze prioriteit gemaakt. We wisten dat het moeilijk zou zijn omdat de prijs in het begin van de transferperiode meer naar de 10 miljoen ging dan naar de 5 die we uiteindelijke hebben betaal."

Wat was voor de manager het moeilijkste moment uit de transferperiode? "Het moeilijkste moment was zonder enige twijfel de transfer van Mitrovic. We hebben zeker anderhalve maand nodig gehad om de deal te sluiten. Het is met enige trots dat ik kan zeggen dat we hierin geslaagd zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.