Kroniek van een aangekondigd succes

MAANDAG, 29 JULI 2013, 20:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Patrick (Purpleketje) is deze avond in onze archieven gedoken op zoek naar nieuws omtrent Youri Tielemans en het was al snel duidelijk want al van bij de U14 maakte de middenvelder indruk.


Hierbij een oplijsting van de berichten tussen 2010 en 2013 die we terugvonden over Youri Tielemans.


Dinsdag 16 november 2010: Youri scoort vijf keer op rij
De aanvoerder van de U14 was ... Youri Tielemans. Hij scoorde maar liefst zes maal in de wedstrijd tegen Waregem die uiteindelijk op 1-9 eindigde. De vijf eerste doelpunten werden gemaakt door Tielemans.


Dinsdag 10 april 2012: overwinning U15 in Oostende
De jongeren wonnen de 29ste editie van het Paastoernooi in Oostende. In de finale winnen ze van Dynamo Moscow met 3-1. Tielemans werd verkozen tot beste speler van het toernooi.

Een samenvatting van de wedstrijd is hier te bekijken.


Zaterdag 5 januari 2013: De U17 en U19 winnen overtuigend.
De U17 winnen met 4-0, Tielemans scoorde twee keer.


Maandag 4 maart 2013: Tielemans scoort bij de Belgische U16
Die avond wonnen de Belgische U16 met 2-0 van Oekraïne. De doelpunten werden gemaakt door Tielemans en Ryan Kabir (Gent). Tielemans maakte toen al deel uit van de Anderlechtse U17.


Maandag 1 april 2013: Anderlecht in finale Aegon Future Cup
Dankzij een overwinning tegen Sao Paulo stootten de U17 door naar de finale van de Aegon Future Cup (Nederland). De wedstrijd eindigde op 1-1 en er moesten penalty’s aan de pas komen. Doelpuntenmaker was toen Nabil Jaadi. Na de strafschoppen stond het 4-3 voor Anderlecht, dit dankzij een prachtige safe van doelman Enzo D'Alberto.
Anderlecht begon aan de wedstrijd met D'Alberto, Palmeri, Isci, Matthijs, Scholl, Bitsindou, Soumare, Tielemans, Jaadi, Mikal en Sulejmani. Het was onder meer Tielemans die zijn verantwoordelijkheid nam bij de strafschoppen. Enkel de penalty van Soumare werd gepakt door de doelman van Sao Paulo.


Woensdag 24 april 2013: grote overwinning U17 tegen Charleroi
De U17 konden in de vooravond met maar liefst 5-0 winnen van de Carolos. Doelpuntenmakers van dienst waren Youri Tielemans (2) , Muhamet Rushiti (2) en Samy Bourard.


Maandag 13 mei 2013: een hattrick van Tielemans tegen Duitsland
De U16 hebben toen Duitsland verslagen met 2-3 in hun tweede wedstrijd op het l’UEFA Development Tournament in Dublin. Youri Tielemans scoorde toen een hattrick.


Met dank aan Patrick! Hij volgt al jaren de jeugd op de voet en het is dankzij hem dat Anderlecht-online ook meer aandacht begon te spenderen aan de jongeren. Eén van onze volgers op Twitter heeft zelfs ontdekt dat het Patrick was die als allereerste naar buiten bracht dat Youri een enorm talent is!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.