Soap rond Mboyo nog niet voorbij

WOENSDAG, 24 JULI 2013, 11:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht mag dan wel gezegd hebben de piste Mboyo te verlaten, de spits vult ook vandaag de krantenpagina's. Terwijl Het Nieuwsblad aanhaalt waarom de transfer niet doorgaat, gelooft Gazet van Antwerpen dat het alsnog rondkomt.


Het Nieuwsblad: Kluwen van managers en te hoge vraagrpijs

Volgens Het Nieuwsblad zijn er drie hoofdredenen waarom de transfer van Mboyo naar Anderlecht niet doorgaat: de hoge transfersom, te veel makelaars en vermeende Engelse interesse. Binnen Anderlecht zou ook niet iedereen op dezelfde lijn zitten wat betreft Mboyo. Het bestuur ziet hem graag komen, maar John van den Brom verkiest Michy Batshuayi.

Gent wimpelde in januari een bod van Norwich af en hoopte deze zomer diverse Engelse clubs en Anderlecht tegen elkaar te kunnen uitspelen. Ook Mboyo's voorkeur gaat eerst naar Engeland. Zijn persoonlijk akkoord met Anderlecht is niet meer dan goed om achter de hand te hebben. Vader Mboyo gaat zijn zoon intussen aanprijzen in Engeland. Er wordt gesproken met Aston Villa, Norwich en Fulham.

De Engelse clubs zijn echter voorzichtig. Het verleden van Mboyo schrikt hen af. Ze vrezen dat de tabloids dit snel zouden oppikken en negatieve publiciteit is nooit goed. Bovendien cirkelen er te veel managers rond Mboyo. Zelfs Anderlecht weet op een bepaald moment niet met wie het zaken moet doen. De Engelse interesse loopt intussen dood en Didier Frenay blijkt de makelaar te zijn met wie onderhandeld moet worden.

Anderlecht krijgt opnieuw de beste papieren in handen om Mboyo te strikken. De spits zelf wil ook graag naar Brussel, maar Gent blijft moeilijk doen. Dit werkt Mboyo op de zenuwen en halfweg vorige week contacteert hij enkele media. Later op de avond vraagt hij zijn woorden toch niet te publiceren, maar hij wilde een publiekelijke oproep doen om zijn transferprijs te laten zakken.

Gent houdt echter vast aan vijf miljoen euro en dus blies Anderlecht maandag alle bruggen op. Paars-wit wil niet zo'n hoog bedrag betalen voor een 26-jarige spits. Een speler van die leeftijd is later moeilijk met winst door te verkopen.

Gazet van Antwerpen: Mboyo nog steeds prioriteit nummer één

In Gazet van Antwerpen lezen we vandaag dan weer dat volgens insiders Mboyo nog steeds prioriteit nummer één is voor Anderlecht. Paars-wit wacht enkel op het juiste moment om toe te slaan. Van Holsbeeck vertelde even geleden dat hij desnoods tot de laatste week van de transferperiode wacht om de gewenste versterking binnen te halen.

Het gepoker kan dus beginnen. Gent hoopt immers dat Mboyo een bliksemstart kent en in augustus de ballen vlot tegen de netten trapt. Behalve Anderlecht heeft Gent immers niks achter de hand. Swansea en Hull haakten af door het bewogen verleden van Mboyo. Reading wilde hem wel, maar Mboyo heeft geen zin in een avontuur in de Engelse tweede klasse. Mboyo's zaakwaarnemers bevestigen dat de spits zijn zinnen heeft gezet op Anderlecht. Dit kan de komende weken wel eens de beslissende factor zijn in deze hele soap.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.