Van den Brom blikt vooruit op de Play-offs

WOENSDAG, 27 MAART 2013, 21:49 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview tegenover RSCA.TV blikt coach John van den Brom vooruit op de Play-offs maar kijkt hij ook terug naar de weg er naar toe. Ook vindt de trainer dat het de verdienste is van de jeugd dat zij nu doorbreken.


"Heel veel goede dingen geweest, natuurlijk ook minderen"
"We zijn in de reguliere competitie als eerste geëindigd, maar dan kijk je als coach toch even terug tot op het moment dat je begonnen bent, de eerste wedstrijd, de eerste training, het hele traject naar de laatste wedstrijd toe en dan denk ik dat er heel veel goede dingen zijn geweest, natuurlijk ook mindere", opent Van den Brom.

"Moeizame start door gebroken voorbereiding"
"De moeizame start was niet zo moeilijk om te verklaren omdat we een gebroken voorbereiding hebben gehad. In het begin hebben we met spelers en de staff de focus gelegd op het bereiken van de Champions League. En dan wisten we dat we daardoor, ook door het systeem van de Play-offs, we punten zouden gaan verspelen. Maar op het moment dat we het doel, namelijk de CL, behaald hebben zijn we langzaamaan gegroeid naar vaste ploeg, een vaste basis. En dan zie je dat vastigheid in het voetbal, zeker als de resultaten er zijn, dat het dan uiteindelijk beloond wordt met heel goed voetbal. Als je kijkt naar de periode eind september tot eind december, die periode heeft heel veel indruk op me gemaakt, niet alleen door de indrukwekkende serie overwinningen maar ook de manier waarop we toen gespeeld hebben. De competitie zit er nu op, het belangrijkste gaat beginnen. "

"Kritiek doet me niet veel"
"We hebben een moeilijke voorbereiding gehad op weg naar de eerste terugwedstrijd na de winterstop. Dat had te maken met de afwezigheid van Lucas, en de schorsingen. Al die kritieken, ik zeg niet dat het me niet koud laat, maar het doet me ook niet heel veel want ik ben bezig met de ploeg en die vragen veel meer aandacht dan ik."

"Praet en Bruno hebben bewezen dat ze het niveau van Anderlecht aankunnen"
"Ik ben niet de verantwoordelijke voor het doorbreken van de jeugd. Die verdienste moet je vooral op hen schrijven. Dan praten we over Praet en Bruno. Zij hebben bewezen dat ze het niveau van Anderlecht aankunnen en dat uiteindelijk goed opgeleid zijn om uiteindelijk één doel te halen en dat is het eerste elftal. Natuurlijk heb ik ze de kans gegeven maar vergeet niet dat ze die kans verdiend hebben en dat ze die kans ook gepakt hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.