Anderlecht: "Constant in contact met Suarez"

ZATERDAG, 10 NOVEMBER 2012, 10:17 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Na de aanval van Matias Suarez aan het adres van het Anderlecht-bestuur, reageert persverantwoordelijke David Steegen op de beschuldigingen dat Anderlecht Suarez aan zijn lot heeft over gelaten na zijn operatie.


Suarez haalde in een interview met Het Laatste Nieuws uit naar het Anderlecht bestuur. Volgens hem was hij voor Anderlecht niets tot hij de Gouden Schoen was, en is hij aan zijn lot over gelaten na zijn mislukte overstap naar CSKA Moskou. Anderlecht gaat nu in de verdediging.

"Anderlecht is heel erg geraakt door de uitspraken van Matias Suarez", aldus Steegen. "De directie en Herman Van Holsbeeck in het bijzonder heeft in het verleden alles gedaan om Suarez als jonge speler hierheen te halen. We hebben altijd in hem geloofd, al duurde het een jaar voor hij echt kon doorbreken. En we wilden hem ook niet kwijt", zo begint Steegen.

"Dat er niemand informeerde over zijn gezondheidstoestand is niet waar. Gerard Witters (scout voor Zuid-Amerika, nvdr.) stond in naam van de club constant in contact met hem, dokter Huylebroeck is naar daar gevlogen om de operatie bij te wonen. Louisa De Melo (die zich ontfermt over de Spaanstalige spelers, nvdr.) neemt regelmatig contact met hem op, kinesist Koen Walravens is naar ginder gegaan en Jochen De Coene heeft zijn programma uitgewerkt."

Anderlecht had liever gezien dat Suarez in België geopereerd werd, maar ging akkoord met Suarez' wensen. "Het was tegen onze principes dat hij zich in Argentinië liet opereren, maar we gingen akkoord. Daarom is het ook spijtig en doet het pijn om zoiets te horen. Het is een leugen dat hij geen telefoontje gekregen heeft van de club. Maar we blijven hem veel succes wensen met het verdere verloop van zijn carrière."

Voetbalkrant.com



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.