Van den Brom: "Spelen zoals Rode Duivels"

VRIJDAG, 19 OKTOBER 2012, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Liefst veertien spelers moest John van den Brom de voorbije anderhalve week missen door interlandvoetbal. Niet ideaal in de aanloop naar de partij van deze avond. "Ik had liever zaterdag gespeeld, nu hadden we maar één training."


"Vijf of zes jongens moesten meteen vanuit het vliegtuig het trainingsveld op", zo vertelt Van den Brom. "Maar ach, het is niet anders, we spelen thuis, we moeten gewoon winnen."

"Kabasele verdient nog geen selectie"

Met Mbokani mist Anderlecht de komende weken een erg belangrijke pion. Hoe gaat Van den Brom dit opvangen? "Zonder Dieu zullen we wel een andere invulling moeten geven aan onze manier van voetballen. Ik speel thuis graag met twee spitsen, maar eigenlijk heb ik er maar twee en eentje van hen valt nu weg."

Hier en daar wordt er geroepen om Nathan Kabasele, maar de coach vindt het nog te vroeg voor de 18-jarige neef van Mbokani. "Een selectie moet je ook verdienen en dat geldt op dit moment nog niet voor Kabasele", is Van den Brom duidelijk.

"Kompany trapte met overtuiging, dat wil ik ook zien"

Van den Brom was woensdag een aandachtig toeschouwer tijdens België - Schotland. Wat hij zag, beviel hem zeer. "Zoals België speelde, zo zou ik ook willen spelen, zo hoog en met zoveel druk naar voren. Ze kregen heel wat kansen en gaven erg weinig weg. Maar ze hebben er ook de spelersgroep voor om zo te kunnen spelen."

"Zoals Kompany die goal maakte, daar zat heel veel overtuiging in. Dat zou ik ook bij mijn spelers nog meer willen zien", aldus Van den Brom. Onder meer Tom De Sutter mag wat zelfbewuster worden. "Tom is een beetje afleider geweest voor Dieu, maar hij legt zich daar ook iets te veel bij neer. Hij mag wel wat meer aanwezig zijn in het strafschopgebied, soms trekt hij zich iets te ver terug."

Ook van andere spelers verwacht hij meer dan dat ze tot nu toe lieten zien. "Ik heb al aangegeven dat ik meer verwacht van Jovanovic en Biglia. Jova moet meer beslissend zijn. En Biglia moet hoger komen, zodat hij vaker in scoringspositie komt. Dat geldt trouwens ook voor Kanu. En de samenwerking tussen de spitsen kan beter. We maken te weinig goals, hoewel we heel veel kansen afdwingen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.