Vanden Stock : "Kwalificatie is een must"

MAANDAG, 20 AUGUSTUS 2012, 21:06 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Iedereen bij Anderlecht beseft dat de wedstrijden tegen Limassol extreem belangrijk zijn voor de toekomst van Sporting, zo ook Vanden Stock: "Iedereen beseft dat een niet-kwalificatie meteen gevolgen zou hebben voor de club."


"Niet dat we failliet zouden zijn, maar naar de toekomst toe zouden extra financiële middelen ons wel toestaan een grote stap vooruit te zetten. We hebben de voorbije seizoenen ook serieus geïnvesteerd in onder andere het nieuwe trainingscentrum en de verbouwingen van het stadion. Als we het geld van de CL mislopen, moeten we terugvallen op andere mogelijke inkomsten - een transfer - en dat zouden we liever niet doen. We willen deze groep graag samenhouden."

"Als eerste reekshoofd zijn we eigenlijk verplicht ons te kwalificeren", beseft Vanden Stock. "Maar er zijn toch wat twijfels want we weten allemaal dat Nicosia afgelopen seizoen de kwartfinales wist te bereiken in de Champions League, maar dat Limassol in eigen land wel met de titel ging lopen ... In ieder geval : spelers en staf weten heel goed wat op het spel staat en iedereen is erop gebrand om eindelijk nog eens die CL te spelen."

Het belooft een warme trip te worden, letterlijk als figuurlijk. "Maar we zullen klaar zijn voor de hitte", aldus de voorzitter. "Dat is ook de reden waarom we een dag vroeger vertrekken, zo kunnen we al acclimatiseren. De wedstrijd tegen Mons was in dat opzicht overigens ook een goeie test. Trouwens, voor Limassol zal het ook niet zo simpel zijn, vergeet niet dat ze niet in hun eigen stadion spelen en hun competitie nog steeds niet begonnen is. Ook dat speelt allemaal mee ..."

Over de gemiste strafschoppen is Vanden Stock heel duidelijk: "Laten we er maar alles aan doen om het niet te laten aankomen op strafschoppen", zegt hij. "We willen dat koste wat het kost uit de weg gaan en moest het er toch van komen, dan trappen we die liever niet richting tribune 2", besluit de voorzitter.

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.