Gillet: "Invallers beslisten de wedstrijd"

DONDERDAG, 16 AUGUSTUS 2012, 10:31 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet speelde geen foutloze partij tegen Nederland, maar trok wel goed zijn streng tegen rechtstreekse tegenstander Arjen Robben. Bij de Rode Duivels lijkt hij een vaste waarde op de rechtsback geworden.


Nochtans speelt hij bij Anderlecht al een tijdje niet meer op die positie. "Ik weet niet of de Rode Duivels hun nieuwe rechtsachter gevonden hebben. Dat moet je aan de bondscoach vragen. Het was vandaag wel een grote test voor mij en ik denk dat het goed gegaan is", zei Gillet achteraf.

Met Robben had hij een taaie klant tegenover zich. "Hem negentig minuten tegenhouden is heel moeilijk", beaamde Gillet. "Ik denk dat hij me één keer passeerde in de tweede helft, maar spijtig genoeg viel daar een goal uit. Het is natuurlijk niet evident. Je moet de match direct serieus pakken."

"Behalve tien minuten ging het defensief vrij goed. De vervangingen waren schitterend. Zij hebben de wedstrijd beslist. Of we nu vertrokken zijn? Na twee matchen is dat te vroeg om te zeggen."

Bron: voetbalkrant.com



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.