Vader Deschacht: "Olivier plooit niet"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 14:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een laat doelpunt redde Olivier Deschacht zaterda een punt voor Anderlecht. Vele hebben hem al afgeschreven, maar vader Ronny gelooft dat zijn zoon Anderlecht nog veel diensten kan bewijzen. "Oli gaat zijn contract uitdoen."


De voorbije twintig maanden waren niet de gelukkigste uit de carrière van Olivier Deschacht. In de herfst van 2010 liep hij een zware enkelblessure op en daarna raakte hij niet meer terug in de basis. "Het probleem was dat Olivier te vroeg terugkeerde na zijn blessure", zegt Ronny Deschacht in Het Laatste Nieuws. "Hij dacht dat hij klaar was, maar dat was niet het geval."

"Hij was voordien nooit geblesseerd geweest en heeft dat onderschat. Als je twaalf jaar bij Anderlecht zit en je hebt daarvan elf jaar bijna alles gespeeld, dan komt dat aan. En dan heeft hij ook nog eens een tijd op de bank gezeten. Maar daar word je alleen sterker van. Maar als Olivier fit is en op niveau, dan komt hij altijd in aanmerking om te spelen."

"Olivier liet zijn hoofd nooit hangen"

Ook dit seizoen zal het voor Deschacht niet makkelijk worden om zich in de basis te knokken. Op links krijgt Safari de voorkeur en bovendien wil paars-wit nog een extra verdediger halen. "Olivier is niet onmisbaar, maar ik vind dat er nog iets bij mag komen centraal achteraan bij Anderlecht. Het is nodig, want als Juhasz en Olivier tegelijk geblesseerd zijn, hebben ze niemand meer voor de positie links in de verdediging."

Intussen ziet Ronny zijn zoon weer opleven. "Het is bij mijn zoon zoals bij een ander. Als men je het gevoel geeft dat je belangrijk bent, ga je met plezier naar je werk. Dat is in een bedrijf ook zo met de werknemers. Als je geblesseerd bent, ben je niet belangrijk als voetballer. Maar ik moet zeggen dat Olivier nooit zijn hoofd heeft laten hangen."

"Anderlecht wil niet dat Olivier vertrekt"

Vorige week werd Deschacht even genoemd bij RC Genk, maar dit bleek een kwakkel. Vader Ronny ziet zijn zoon alvast geen andere oorden opzoeken. "Olivier heeft nog een contract voor drie jaar en hij gaat dat uitdienen. Van een andere club is nooit sprake geweest, want bij Anderlecht willen ze niet dat Olivier weggaat. Ze hebben hem een contract voor vijf jaar gegeven, de voorzitter wil ook dat hij dat uitdient."

"Olivier kan volgens mij zelfs nog beter worden. Als hij fysiek in orde is, moet zijn ervaring hem beter maken. Zeker als hij weer meer mag spelen. Dat geeft vertrouwen en daar word je alleen maar beter van. Kijk naar Tom De Sutter. Olivier zit fris en zijn blessure is helemaal over, hij voelt ook dat hij vertrouwen krijgt van de nieuwe trainer."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.