"Van den Brom heeft nog werk"

MAANDAG, 30 JULI 2012, 14:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook journalist Ludo Vandewalle van Het Nieuwblad is het niet ontgaan dat Anderlecht nog niet speelt zoals zou moeten. "Persoonlijkheden als Mbokani en Jovanovic veranderen niet omdat er een nieuwe trainer komt", zo schrijft hij.


"De voorbije weken kon John van den Brom zijn spelers nog niet veranderen. Zoals vorig seizoen ook geregeld het geval was, begon Anderlecht lusteloos aan de wedstrijd in Kortrijk. Onbegrijpelijk lusteloos, maar ook Van den Brom heeft dat dus nog niet kunnen veranderen", aldus Vandewalle.

"Het verhaal rond de strafschop, gemist door Mbokani terwijl Gillet was aangeduid, onderstreept alleen maar dat de nieuwe Anderlecht-trainer nog werk heeft. Persoonlijkheden als Mbokani en Jovanovic, zaterdag weer heel matig en weer vervangen, veranderen niet omdat er een andere trainer komt. Het is een hele opdracht om ook die spelers in het gareel te doen lopen."

"Mentaliteit en blokvorming aanscherpen"

Vandewalle zag dus teveel de tekorten van vorig seizoen terugkomen. Nochtans werd Van den Brom precies gehaald om die aan te pakken. "Van den Brom heeft de reputatie dat hij door zijn enthousiasme zijn spelers op een hoger niveau krijgt. Als er slecht werd gespeeld, deed de bundeling van krachten door overnames van posities en het bijspringen in moeilijke matchsituaties wonderen."

"Algemeen manager Herman Van Holsbeeck mikte vooral daarop toen hij de tweevoudige Oranje-international naar Brussel haalde. Door de uitbundige Van den Brom zou de mentaliteit en blokvorming van het team geen probleem meer mogen zijn. Van den Brom moet dus niet alleen middelmatige spelers beter maken. Hij moet ook bewijzen dat hij toppers tot een vriendengroep kan smeden die er elke week voor gaat. De echte profmentaliteit en eeuwige winnaarsdrang inslijpen. Daar heeft hij dus nog werk."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.