Van den Brom: "Ik voel helemaal geen druk"

VRIJDAG, 29 JUNI 2012, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom geeft in Het Laatste Nieuws zijn eerste groot interview als Anderlecht-coach. Zijn eerste weken vielen alvast prima mee. "Hier lopen veel spelers met talent rond", zegt hij. "Maar de groep is nog te groot."


"Ideaal is twintig spelers plus twee keepers, maar het totaal mag niet boven de 25 uitkomen", aldus Van den Brom. "25 goeie spelers houden mekaar scherp. Als de groep groter is, moeten de mindere spelers op hun tenen lopen en maak je de goeie niet beter. Zaterdag ga ik keuzes maken. Ik wil hooguit met 25 of 26 spelers op stage vertrekken. De spelers weten dat en hebben de gelegenheid gehad zich te tonen."

Hoewel hij momenteel over veel meer spelers beschikt, wil Van den Brom er toch nog graag wat bij. "Een centrale verdediger is een prioriteit, daar moet er minimaal één bijkomen. Maar wie komt, moet een vaste waarde kunnen zijn. En dan hou ik geen rekening met een vertrek van Juhasz." De voorbije matchen speelde Mbenza geregeld centraal achterin. "Maar dat is geen oplossing. Wasilewski kan centraal spelen."

En er is nieuwkomer Osama Hawsawi. "Maar zijn aanpassing verloopt moeizaam. Wij zijn gewend om te trainen zoals je een wedstrijd speelt, ik denk dat hij dat niet gewend was. Maar fysiek zit hij heel goed in mekaar. Alleen heeft die jongen bij wijze van spreken altijd bij 50 graden getraind, dat vergt een aanpassing."

"Zag al bevestiging van Praet zijn groot talent"

Met Juhasz, Biglia en Suárez zijn er een aantal spelers die aansturen op een vertrek. Stemt dit Van den Brom tot zorgen? "Suárez is pas terug. Hij is nog geblesseerd, hij moet eerst fit worden. Ik ga met hem praten, zoals ik dat al met Biglia gedaan heb. Die heeft me gezegd dat hij weg wil, maar er is nog een verschil tussen willen en kunnen. En hij is professioneel genoeg - ik voelde op zijn eerste training dat hij ervoor leeft."

"Ik heb graag duidelijkheid, dan weten we waar we aan toe zijn. En de directie heeft me verzekerd dat wie vertrekt ook vervangen zal worden. En dat beslissen we samen. De club heeft een idee, Besnik Hasi heeft een idee en ik heb in Nederland ook mijn netwerk. Dat leggen we samen en dan kiezen we de beste oplossing. Ik doe alles in overleg."

Misschien kunnen sommige oplossingen ook in eigen huis gevonden worden. In de persoon van Dennis Praet bijvoorbeeld. "Ik heb al de bevestiging gezien van zijn groot talent. Daar heb je geen zes weken voor nodig, dat zie je zo op training. Maar ik ga geen dingen roepen over hem, dat zorgt alleen maar voor druk."

"Ik ben trouwens ook heel tevreden over de manier waarop De Sutter zich profileert op training. Tom lijkt me een heel vrolijke jongen en een superprof. Hij is blij dat er een andere trainer is, hij weet hoe het kan gaan", aldus Van den Brom. "Over Cyriac praat ik nog niet zolang hij er niet is."

"De tijd van lopen zonder bal is voorbij"

Van den Brom is nu twee weken aan de slag als coach en de spelers lijken zijn aanpak enorm te appreciëren. Zo traint hij erg veel met de bal. "Het is mijn manier van werken. Ik ga niet anders werken dan tevoren. Voetbal ís met de bal. Als je daar aan een hoge intensiteit mee oefent, train je om beter te worden. De tijd van het lopen zonder bal is volgens mij voorbij."

De druk die een Anderlecht-caoch heeft, schrikt hem niet af. "Iedereen heeft het over druk, maar waarom moet ik druk voelen? Ik voel helemaal geen druk. Je hebt de druk om een wedstrijd te winnen. Die ken ik, want ik heb bij Ajax gespeeld. En ik weet van bij Ajax wat het is als je een wedstrijd verliest: dan heb je een hele week gezeur. Je weet dat je moet winnen, maar dat was ook bij Vitesse niet anders."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.