"Eerste indruk Van den Brom is fantastisch"

VRIJDAG, 29 JUNI 2012, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Anderlecht. In Het Laatste Nieuw blikt de Serviër vooruit, maar kijkt hij ook nog even terug. "Ik was gekomen voor de titel en dat is gelukt. Nu wil ik de Champions League."


Over John van den Brom

"Mijn eerste indruk is fantastisch. Als persoon, maar ook voor zijn manier van werken. De communicatie is ook uitstekend, tussen hem en álle spelers. En de trainingen zijn goed. Honderd procent met de bal, daar houden we allemaal van. Vraag me niet te vergelijken met Ariël Jacobs. Ik wil niet vergelijken, ik wil alleen spreken over nu."

"Ik voel me ook een beetje moe. Dat is een goed teken. Van den Brom laat ons slim spelen. Daar werkt hij op training hard aan, met een snelle passing in matchen op de kleine ruimte. Spelers leren de bal beter in de ploeg houden en worden rustiger aan de bal. Vooral jonge spelers moeten dat leren, met veel tegenstanders kort om zich heen."

Over zijn (korte) vakantie

"Mijn vakantie was wel erg kort. Samen met Proto ben ik de enige speler die het hele seizoen gespeeld heeft en die hier op 18 juni al stond. En Proto is dan nog een doelman, dat is anders. Alle anderen arriveerden ten vroegste de 27ste of de 28ste. Ik heb daar niet met de directie over gesproken, maar ik stel vast dat de oudste van allemaal de kortste vakantie gehad heeft."

Over vorig seizoen

"Vorig jaar had ik geen normale voorbereiding, maar toch ben ik erg tevreden over vorig seizoen. Ik heb 43 of 44 matchen gespeeld voor Anderlecht en ik heb bijna geen training gemist. En kijk naar mijn statistieken. Ik ben één van de grootste werkers bij Anderlecht. Dat zeg ik niet, dat zeggen mijn statistieken."

"Ik was ook gekomen om de titel te veroveren met Anderlecht en niet om de beste speler te zijn. In de play-offs heb ik het moeilijk gehad. Mentaal vooral. Toch zijn we in mijn eerste seizoen kampioen geworden. Er werd niks anders verwacht. De dag dat ik en Mbokani tekenden, was de titel er al. Alleen moest de competitie nog gespeeld worden."

Over zijn toekomst bij Anderlecht

"Ik las in de krant dat Anderlecht mij een nieuw contract zou aanbieden als we kampioen werden, maar officieel weet ik van niets. Ik heb een fantastische relatie met de directie van de club, maar als wat ik in de krant lees waar is, en als ze willen dat ik blijf, dan geven ze me een nieuw contract. Ik ga zelf niet naar het bureau van Van Holsbeeck stappen en zeggen dat ik een nieuw contract wil."

Over de Champions League

"Ik zal pas helemaal gelukkig zijn als ik met Anderlecht de Champions League speel. Dan zal ik bij deze club een erg succesvolle periode hebben gekend. Het is jammer dat Bayern de finale van de Champions League verloor, maar dan moeten we maar zelf strijden voor ons plaatsje op het kampioenenbal. Als oudste van de ploeg moet ik de coach en de andere spelers daarbij helpen."

"Ik heb daar ervaring mee. Voor mij zijn dat normale matchen. Alleen al dat lied voor de match is speciaal en mooi. Vooral voor de jongere spelers zou het geweldig zijn voor hun toekomst als ze de Champions League kunnen meemaken. Als ik daarbij kan helpen, is het goed. Dan zal ik twee jaar het beste van mezelf gegeven hebben voor deze club."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.