Van den Brom: "Ik trek lessen uit deze partij"

WOENSDAG, 27 JUNI 2012, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De tweede oefenwedstrijd van Anderlecht was geen succes. Weinigen haalden hun niveau en dat zag ook coach John van den Brom. "Als ik voortga op deze match om mijn selectie voor de oefenstage te maken, dan zijn we maar met twee."


Van den Brom begon aan de partij met Bedi Mbenza en Bruno Godeau als centrale verdedigers, maar dit experiment werd geen succes. Na de pauze kwam Osama Hawsawi in de ploeg en die zorgde voor meer zekerheid. Hij heeft wel nog niet het niveau van Juhasz of Kouyaté en oogde soms wat nerveus en stuntelig, maar kwam wel enkele keren secuur tussenbeide.

In de eerste helft bleken Badibanga en Reynaldo twee lichtpunten. Net als Marecek en Chavarria na de pauze toonden zij zeker nog een kans te verdienen bij Anderlecht. Voor jongens als Seck lijkt er nog maar weinig toekomst bij paars-wit. In de tweede helft was het voornamelijk Canesin die de ploeg op sleeptouw nam en voor gevaar zorgde.

"Dit was niet goed"

Na afloop van de partij kon coach Van den Brom enkel bevestigen wat iedereen zag: "Dit was niet goed", klonk het eerlijk. "Voor mij is dit een trainingsmatch en het resultaat is niet belangrijk, maar zo maken de jongens het mij wel gemakkelijk."

"Als ik op basis van deze match de selectie had moeten maken voor de stage in Oostenrijk, zaten we misschien maar met z'n tweeën op het vliegtuig. Dat is jammer, want veel spelers weten dat ze net nu hun kans krijgen. Ik ga geen afrekening maken op basis van één match, maar ik trek wel lessen."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.