Abu: "Anderlecht zou een mooie kans zijn"

DINSDAG, 26 JUNI 2012, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het voorbije weekend was Anderlecht in Noorwegen om Mohammed Abu te bekijken. De Ghanees speelde niet zijn beste match, maar hoopt toch op een transfer naar België. "Anderlecht zou een mooie kans zijn", zegt hij in Het Nieuwsblad.


"Ik weet dat Anderlecht hier geweest is om mij te bekijken", aldus Abu. "Ik hoop dat ik hen toch kon overtuigen, want na de volgende match keer ik terug naar Manchester. Daar willen ze mij in een sterkere competitie plaatsen om sneller progressie te boeken."

"Er zat ook al een Nederlandse ploeg in de tribune en er zijn Spaanse en Schotse teams geïnteresseerd, maar Anderlecht zou een mooie kans zijn. De spelers ken ik niet, maar ik weet dat het een team is dat elk jaar meedoet voor de titel en altijd lang meedraait in Europa."

"Informeren bij Vincent Kompany"

Volgens Ronny Deila, Abu's coach bij Stromgodset, ziet Abu alvast slagen bij Anderlecht. "Abu bewees al dat hij één van de beste middenvelders in Noorwegen is. Hij heeft veel loopvermogen, is technisch erg goed en is de vriend van iedereen in de kleedkamer."

Abu ziet Anderlecht vooral als een stap naar zijn absolute doel: basisspeler worden bij Manchester City. "Op termijn hoop ik er ooit in de basisploeg te staan, maar daarvoor moet ik nog enkele stappen zetten. Natuurlijk ken ik Vincent Kompany, maar meer dan goeiedag zei ik nog nooit tegen hem. Misschien moet ik me toch maar eens informeren over Anderlecht als ik hem zie."

Aankoopoptie

Dat City vertrouwen heeft in de 20-jarige Ghanees toonde het door hem onlangs te laten bijtekenen tot 2014. Toch zouden de Citizens ervoor open staan om Anderlecht een aankoopoptie toe te staan.

Anderlecht van zijn kant wil de speler eerst lenen om risico's te vermijden. Zo werd zijn uitleenbeurt begin dit jaar aan Frankfurt geen succes. Hij speelde er geen minuut. "Ik kwam daar aan na de Afrika Cup en er waren problemen met mijn visum", legt Abu uit hoe dit kwam. "Daarom keerde ik snel terug naar Noorwegen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.