Abu: "Makélélé is mijn grote voorbeeld"

MAANDAG, 25 JUNI 2012, 10:46 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

In Anderlecht gaat het gerucht rond dat een transfer van Mohammed Abu zich snel zou kunnen finaliseren. De snelle aanpassing van de Ghanees aan het Noorse voetbal heeft Anderlecht overtuigd.


Bij Manchester City heeft Abu niets meer gedaan dan een contract getekend dat hij meteen zou worden uitgeleend. Maar bij Stromsgodset heeft hij zich snel ontplooid tot één van de sterkhouders. “Ik weet dat hij het talent heeft om zich ergens anders te bewijzen. Je kan je niet voorstellen hoeveel vertrouwen hij heeft. Hij is sterk, heel sterk. Hij is het type speler waarmee iedereen in de kleedkamer overeen komt," verklaart Ronny Deila, manager van Stromgodset.

Herman Van Holsbeeck weet dus dat de sportieve risico’s beperkt zijn, ook al speelt Abu enkel voor het vervullen van zijn eigen droom: een plaats in het eerste elftal van Manchester City. “Ik wacht op de dag waar ik mijn plaats in het eerste elftal zal verdiend hebben. Ik werk alleen daarvoor, en City heeft me beloond met een contract tot 2014. Toen ik in Noorwegen was hebben spelers als Dzeko en Yaya Touré me nog enkele keren gebeld. Het doet me plezier dat ik niet vergeten ben," zo klinkt het bij Abu zelf.

Het ziet ernaar uit dat Abu zich in Noorwegen wat begint te vervelen. Anderlecht zou dus de perfecte tussenstap zijn naar het waarmaken van zijn droom in Engeland.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.