Van den Brom: "Op één week al veel geleerd"

MAANDAG, 25 JUNI 2012, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom won zaterdag zijn eerste (oefen)match als Anderlecht-coach. In Het Laatste Nieuws spreekt de Nederlander over een geslaagde avond. "Dingen die ik op training kon vaststellen, zag ik bevestigd in de wedstrijd."


Van den Brom begon tegen Diegem in een 4-3-3 met één verdedigende middenvelder. Voor de pauze liep Anderlecht met dominant voetbal uit tot 4-0, na de pauze kwamen vooral huurlingen in actie en liep het stroever. Jovanovic, Bouhna, Canesin, De Sutter, Lukaku (na rust) en Marecek lieten een prima indruk, net als belofte Massimo Bruno, die een vrije rol op het middenveld kreeg. "Hij bevestigde wat ik al op training zag", zo vertelde Van den Brom.

"Het belangrijkste van deze wedstrijd was om de jongens eens op hun positie in een wedstrijd bezig te zien”, aldus Van den Brom na afloop. “Ik vind het positief dat ik kon vaststellen dat een aantal jongeren het goed deden. Ik heb op één week tijd al veel geleerd, maar het is nog te vroeg om een selectie te maken. Dat doe ik pas volgende week voor we op stage vertrekken. We spelen deze week nog drie oefenwedstrijden. Nadien zal ik meer weten.”

Geen Vargas en Molins

Ronald Vargas en Guillermo Molins waren tegen Diegem twee opvallende afwezigen. Beiden waren er niet bij wegens blessures. "Vargas is fit, maar we weten van hoe ver hij komt", zegt Van den Brom. "We moeten dus nog voorzichtig met hem zijn. In de komende drie oefenmatchen zal hij ongetwijfeld zijn eerste speelminuten krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de seizoensstart niet zal missen. Molins ondervindt last aan de teen en ook met hem wilden we geen risico nemen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.