Waarom Anderlecht amper transfers doet

VRIJDAG, 22 JUNI 2012, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Club Brugge zich stevig roert op de transfermarkt, blijft het bij Anderlecht windstil. Osama Hawsawi is de enige potentiële basisspeler die tot op heden gehaald werd. Hoe komt dit?


In eerste instantie ontbreekt het Anderlecht aan kapitaal om een grote transfer te doen. Door de Champions League-winst van Chelsea moet paars-wit eerst voorrondes spelen om zich te verzekeren van de 15 miljoen euro die het kampioenenbal met zich meebrengen.

Daarnaast heeft Anderlecht niet echt nood om nieuwe spelers aan te trekken. Van de kampioenenploeg vertrok nog niemand en spelers in de breedte heeft het genoeg. Met de van verhuur terugkerende spelers en beloften die begin deze week meetrainden bij, kan John van den Brom beschikken over liefst veertig spelers.

Het huiswerk dat paars-wit moest maken, heeft het tot nu toe ook gemaakt. Met Osama Hawsawi werd de nodige versterking gehaald voor centraal achterin en Thomas Kaminski vervangt Schollen als tweede doelman. De offensieve versterking vindt de landskampioen in eigen huis: met Ronald Vargas en Guillermo Molins kan het komend seizoen beschikken over twee spelers die de voorbije jaargang aan hun neus zagen voorbij gaan door blessures.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.