Proto: "Met De Jong praat ik Nederlands"

DONDERDAG, 21 JUNI 2012, 11:27 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Na een topseizoen bij Anderlecht en een welverdiende vakantie sprak Silvio Proto in La Dernière Heure voor het eerst dit seizoen met de pers. Hij had het over de Champions League finale en zijn nieuwe keeperstrainer Max De Jong.


“Ik had me voorgenomen om de finale tussen Chelsea en Bayern niet te kijken, maar ik heb het niet kunnen laten. Ik heb de tv uitgezet nadat Robben zijn penalty gemist had. Ik was gedegouteerd. Ik heb niet eens naar het EK gekeken tijdens de vakantie. Chelsea had me de zin ervoor ontnomen. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen geweldige vakantie heb gehad met mijn familie, zonder voetbal,” aldus de Anderlecht goalie.

Proto toonde zich op de eerste trainingen ook als een van de scherpste spelers. “Ik heb wel wat getraind tijdens de vakantie”, verklaart hij.

Ook de nieuwe keeperstrainer Max De Jong heeft ondertussen al kennis gemaakt met Proto. “Ik wist al enkele dagen voor de pers dat hij zou komen. Herman Van Holsbeeck had me opgebeld tijdens de vakantie. De Jong is een goede trainer.”

Proto kan het dus prima vinden met zijn nieuwe trainer, en daarbij vormt taal geen enkel probleem. “Ik spreek gewoon Nederlands met hem”, zo simpel kan het zijn.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.