"Kanu heeft alles van een moderne voetballer"

DINSDAG, 19 JUNI 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kop is eraf: John van den Brom leidde gisteren zijn eerste training bij Anderlecht. Met veel presence en zelfvertrouwen stond hij daarna de pers te woord. "Ik weet dat het één van mijn kwaliteiten is om spelers beter te maken."


"In die eerste weken wil ik mijn manier van trainen overbrengen", legde Van den Brom uit. "Ik benadruk een perfecte voetbaltechnische uitvoering. Neen, ik ben geen showman. Ik ben gewoon overtuigd van mezelf en dat zie ik als iets positiefs."

Vlak na het ondertekenen van zijn contract trok Van den Brom op vakantie naar Thailand. Via dvd's leerde hij er zijn nieuwe ploeg kennen. "Eén van de spelers die mij daarbij het meest opviel, was Kanu. Hij heeft alles wat een moderne voetballer nodig heeft. Natuurlijk kan ik geen conclusies trekken na één training, maar Kanu toonde toch al één en ander."

"Je kan weg willen, maar je moet ook weg kunnen"

Echt grote versterkingen haalde Anderlecht dit tussenseizoen nog niet. Wat wil Van den Brom er nog bij? "Ik heb bij mijn presentatie gezegd: eerst ervaren hoe de groep in elkaar zit. Na één training zeggen: dit positie is onderbezet, dat kan niet. Daar moet je me nog even tijd in geven."

Het bestuur liet alvast verstaan dat er pas transfers komen als er sterkhouders vertrekken. Met name Biglia en Juhasz sturen aan op een transfer. "Zij hebben het recht om weg te willen, maar er moet wel interesse voor zijn", klinkt het gevat. "Je kan weg willen, maar je moet ook weg kunnen. Dat De Sutter misschien wil vertrekken, wist ik niet eens."

Bron: Het Nieuwsblad, De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.