"Erg ontgoocheld door vertrek Musonda"

DINSDAG, 19 JUNI 2012, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Geen broertjes Musonda op de eerste trainingsdag bij Anderlecht. Zij ruilen paars-wit voor Chelsea, zeer tot de ontgoocheling van voorzitter Roger Vanden Stock. "Maar wat kunnen we eraan doen? We staan machteloos."


"Ik ben erg ontgoocheld", vertelt Vanden Stock. "Voor mij was het duidelijk dat Charly Jr. nog enkele jaren bij Anderlecht bleef, zoals afgesproken met zijn vader, maar blijkbaar was Anderlecht niet overtuigend genoeg."

"Wat kunnen we eraan doen? Het is de tactiek van Chelsea om elk uitzonderlijk talent in Europa vroegtijdig binnen te halen en in België kun je jonge spelers geen contract geven voor hun 16 jaar, terwijl dat in andere landen wel kan."

Vanden Stock hoopt dat er snel Europese afspraken gemaakt worden hierover. "Zolang die er niet is, staan we machteloos. We proberen de zaak wel zo goed mogelijk af te ronden met Chelsea en een serieuze compensatie te verkrijgen. Misschien kunnen we Charly Jr. later als eerste lenen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.