Neerpede biedt beste opleiding van België

ZATERDAG, 16 JUNI 2012, 19:07 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Elk jaar stelt de Pro League, in samenwerking met de Belgische Voetbalbond, een klassement op van de jeugdopleidingscentra in België. Anderlecht eindigde op de eerste plaats, voor Standard en Club Brugge.


Met 101 punten doet Anderlecht het beter dan Standard (98) en Brugge (96) in het klassement van opleidingscentra in België. Een klassement dat elk jaar wordt opgesteld door de Pro League, in samenwerking met de Belgische Voetbalbond, aan de hand van duidelijke criteria.

Het zijn niet de resultaten van de jeugdploegen of de A-kern die meetellen, maar wel de gegevens die direct in relatie kunnen gebracht worden met de kwaliteit van een jeugdopleiding, zoals de trainingsstructuren of de sociale omkadering die ter beschikking staat.

Benoît Thans, directeur van de Belgische Voetbalbond, bevestigt: “Er zijn erg mooie opleidingscentra in Genk, Brugge en Standard, maar Anderlecht gaat preciezer te werk. Bijvoorbeeld, de kinesisten hebben vanuit hun werkruimte zicht op het trainingsveld. Het zijn kleine dingen als deze die aantonen hoe de jeugd het best ondersteund wordt.”

De strijd om jeugdspelers wordt, op dit moment, gedomineerd door Anderlecht. Naast het financiële argument kan Anderlecht nu ook jongens overtuigen met het feit dat hun opleidingscentrum officieel het beste van België is.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.