Oefenmatch tegen Eendracht Aalst afgelast

WOENSDAG, 13 JUNI 2012, 20:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De Aalsterse burgemeester Ilse Uyttersprot heeft de geplande oefenwedstrijd tussen Eendracht Aalst en Anderlecht verboden. Volgens de burgemeester kon de veiligheid van de supporters en buurtbewoners niet worden gegarandeerd.


Paars-wit zou normaal op 30 juni tegen de tweedeklasser oefenen, maar dat gaat dus niet door. "Hoewel ik supporter ben van zowel Eendracht Aalst als RSC Anderlecht is het onverantwoord de dagelijkse ordehandhaving in onze stad in het gedrang te brengen voor de ordedienst van een oefenmatch", laat Uyttersprot weten aan het persagentschap Belga. "Bij een vorige vriendschappelijke wedstrijd tussen beide ploegen moesten wegens relletjes in het centrum trouwens honderd politieagenten worden ingezet."

Bij Eendracht Aalst reageert men zeer teleurgesteld op de beslissing. De partij tegen landskampioen Anderlecht moest de galamatch van de fandag worden. "Eendracht Aalst betreurt ten zeerste dat de stad Aalst geen toelating verleent", aldus de club op zijn website. "Hoewel Eendracht Aalst heel wat bedenkingen heeft rond de motieven voor het niet verlenen van de toelating, wil de club geen publieke polemiek voeren rond deze beslissing van het stadsbestuur."

"Eendracht Aalst wil wel benadrukken dat de club tot het uiterste wilde gaan om de organisatie én veiligheid van de galawedstrijd tegen RSC Anderlecht te realiseren. Zo heeft Eendracht Aalst zich onder andere bereid verklaard tot een financiële bijdrage aan de inzet van de politie."

"Dat er ondanks deze verregaande inschikkelijkheid toch geen toelating werd verleend, vindt Eendracht Aalst ontgoochelend, des te meer omdat Anderlecht wél oefenwedstrijden zal spelen in een aantal andere gemeenten. Dat dit niet kan in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, valt te betreuren."

Bron: De Morgen, Eendracht-aalst.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.