Jeugdproduct Anderlecht naar Juventus

WOENSDAG, 13 JUNI 2012, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Omar El Kaddouri heeft een contract voor vier jaar bij Juventus getekend. De 21-jarige Belgische Marokkaan komt van Brescia, dat hem vier jaar geleden bij Anderlecht weghaalde. Jean Kindermans is onder de indruk van deze transfer.


El Kaddouri begon te voetballen bij Diegem, waar Anderlecht hem al snel opmerkte. Op zijn 17e kon hij bij paars-wit een profcontract tekenen, maar de technisch vaardige middenvelder koos voor Italië. "Tussen het opmaken van het contract en het ondertekenen, kwam er plots een makelaar tussen die hem naar Italië loodste", vertelt Kindemans in Het Laatste Nieuws.

"Dat zorgde voor een zekere ontgoocheling en die is er nu nog. Diegenen die op jonge leeftijd vertrekken en die nooit doorbreken, dat slijt. Maar hier gaat het om een jongen die het uiteindelijk wel weet te maken. Maar ik kan alleen maar chapeau zeggen voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt", aldus de jeugdcoördinator van Anderlecht.

"El Kaddouri heeft duidelijk stappen gezet. Hij was bij ons al een technisch onderlegde stilist, maar daar stond tegenover dat hij wat balverliefd was en dat de snelheid van uitvoering wat laag was. Maar daar is de voorbije jaren blijkbaar aan gewerkt. Het pleit voor zijn mentaliteit dat hij het op die leeftijd op zijn eentje is gaan maken in Italië. Familiaal en sociaal is dat niet evident."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.