"Marcin is geen vuile speler, wel een keiharde"

DINSDAG, 12 JUNI 2012, 15:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond speelt Polen zijn tweede wedstrijd op het EK. Ook tegen Rusland zal Pawel Wasilewski aanwezig zijn om te supporteren voor zijn broer Marcin. "Elke interland van Polen zit ik in de tribune en draag ik Marcins' shirt."


Het Nieuwsblad zocht Wasilewski's broer op voor een goed gesprek over de Anderlecht-speler. "Marcin is mijn grote voorbeeld", zegt Pawel. "Hij speelt dit EK voor onze mama die elf jaar geleden stierf aan kanker."

"We hadden het thuis niet breed -we hadden niet eens een auto- maar ze heeft alles gedaan voor onze carrière. Toen ze stierf dacht ik even dat Marcin op het slechte pad zou raken, maar het voetbal heeft hem gered. En kijk hoe goed hij nu speelt."

"Hij is nu beter dan voor zijn beenbreuk"

Als Marcin met de Poolse elf speelt is Pawel steeds van de partij, maar een match van Anderlecht woonde hij nog niet bij. "Dat komt omdat ik in het weekend zelf voetbal", legt hij uit. "Ik zou nochtans meer naar België willen, want Marcins' zoontje Oskar is mijn petekind. Ja, hij speelde bij de jeugd van Anderlecht, maar ondertussen is Oskar gestopt."

Eén keer kwam Pawel toch naar Brussel: na Marcins beenbreuk. "Toen ik arriveerde, was Marcin in shock. Hij was verdoofd door de pijnstillers, maar toen hij mij zag had hij tranen in zijn ogen. Ik ben simpelweg blij dat Marcin nu weer op topniveau voetbalt. Dat op zich is al een mirakel en hij is nu zelfs beter dan voor zijn beenbreuk."

"Belgische pers overdrijft met die elleboogstoten"

Het is duidelijk dat Pawel zijn broer erg bewonderd. Dat Marcin in België als een vuile speler wordt afgeschilderd, raakt hem dan ook. "Hou daar toch eens over op. Mijn broer is dan wel een grote fan van kooigevechten, maar op het veld is hij geen vuile speler", aldus Pawel.

"De Belgische pers overdrijft ook altijd met die elleboogstoten. Mijn broer zou nooit iemand opzettelijk blesseren. Ik noem hem liever een keiharde verdediger en wees gerust: dat zal hij op het EK ook demonstreren."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.