Anderlecht kan Musonda als eerste huren

DINSDAG, 12 JUNI 2012, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Er zijn meer zaken bekend geraakt over de overgang van de broers Musonda naar Chelsea. Hierbij zou erg aan Anderlecht gedacht zijn. "De familie Musonda heeft echt het onderste uit de kan gehaald voor Anderlecht", zegt hun manager.


Het Nieuwsblad meent te weten dat Chelsea voor Charly Jr. minstens een viervoud heeft betaald van de normale opleidingsvergoeding van 250.000 euro. Daar bovenop zou er ook nog een serieuze transfersom opgehoest worden voor broers Tika en Lamisha, die onder contract lagen bij Anderlecht. In Het Belang van Limburg wordt echter een lager bedrag genoemd. Zij spreken van '500.000 en 1 miljoen euro voor de Musonda's'.

Charly Jr. zal aanvankelijk bij de U18 van Chelsea worden gestald om van daaruit door te groeien. Als hij ooit wordt uitgeleend, dan heeft Anderlecht de eerste keuze om hem te huren. Het was de familie zelf die deze clausule bedong.

"Verdienen niet meer dan bij Anderlecht"

De voorbije dagen viel meermaals te horen dat de familie Musonda zwichtte voor het grote geld. Hun manager Christophe Henrotay ontkent dit. "Ze gaan niet voor het geld. Ze verdienen in Engeland zeker niet meer dan bij Anderlecht, integendeel. Charly Junior wil bij Chelsea vooral zijn sportieve limieten uittesten", aldus Henrotay.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.