2000 plaatsen verdwijnen in vernieuwd stadion

VRIJDAG, 8 JUNI 2012, 14:17 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

De werken die momenteel bezig zijn aan het Vanden Stock stadion doen 2000 plaatsen verdwijnen, maar de directie verhoogt de prijzen niet, gezien de huidige economische situatie.


De voorverkoop van de abonnementen voor het volgende seizoen is vanochtend begonnen. “Alles is veranderd”, zegt John Ceupens, verantwoordelijke van de dienst Ticketing. “We vervangen alle zitjes, en sommige vakken veranderen volledig qua indeling (de perstribune is nu een ‘ultra-vip’ zone). We zullen alles goed duidelijk moeten maken.

Het vernieuwde stadion, dat nu zal voldoen aan de UEFA-normen, zal ook mooier en comfortabeler zijn. Maar ook kleiner. De capaciteit neemt af van 23.000 naar 21.000 plaatsen. "Er zullen dus minder abonnementen beschikbaar zijn", klinkt het.

Zo’n vermindering in capaciteit gaat normaal gepaard met een verhoging van de ticketprijzen. “Maar niet bij Anderlecht”, zegt Johan Ceupens. De tarieven voor de abonnees blijven, net zoals de laatste 3 jaar, onveranderd. "We weten dat de economische crisis iedereen treft, ook onze supporters, en we wilden een prijsverhoging vermijden."

Het goedkoopste abonnement kost nu 165 euro, het duurste 400. Het ultra-vip abonnement kost niet minder dan 3500 euro (alle competities inbegrepen), maar dat compenseert niet het verlies dat gemaakt wordt door de 2000 verloren plaatsen. Een aanzienlijke kost voor Anderlecht, plus nog eens de 3 miljoen euro voor de werken aan het stadion. Dit alles, met eigen middelen betaald.

Bron: La DH



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.