"Competitie minder belangrijk dan play-offs"

WOENSDAG, 6 JUNI 2012, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met John van den Brom maakte Anderlecht een bewuste keuze. Hij moet een elftal met eigen jeugd kneden. "Men zegt al jaren dat wij goede jongeren hebben. John weet wat het is om met jeugd te werken", zegt Herman Van Holsbeeck.


Ook de namen van trainers als Claude Puel en Paul Le Guen vielen de voorbije weken, maar zij waren nooit een serieuze optie. "Een trainer met ervaring heeft zijn ideeën en die kunnen tegenstrijdig zijn met wat de club wil doen. Anderlecht gaat van de doorstroming een prioriteit maken. Dat lukt niet altijd als je een trainer met een verleden aanneemt", vult Roger Van den Stock aan.

Anderlecht wil ook het zwaartepunt van zijn seizoen verleggen. Het bestuur wil ervoor zorgen dat het elftal op zijn top is in de play-offs. "We gaan onze supporters leren dat ze geduld moeten hebben. We hebben goede afspraken gemaakt: de reguliere competitie wordt minder belangrijk dan de play-offs."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.