Vanden Stock wil Suarez houden

MAANDAG, 4 JUNI 2012, 12:07 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview op Cadena 3, een Argentijnse radiozender, verklaarde Suarez dat hij absoluut wil vertrekken bij Anderlecht en dat er al concreet contact is geweest met Bayern München. Roger Vanden Stock panikeert voorlopig niet.


Vanden Stock zegt dat Bayern zich nog niet officieel gemeld heeft voor Suarez. “Ik ken de club goed genoeg. Als ze interesse hadden in een van onze spelers, zouden ze contact met ons opnemen. Ik was zelf ook verbaasd door het interview van Suarez.”

Anderlecht zoekt dus voorlopig nog geen vervanger voor Mati. “We gaan eerst werken om iedereen te houden, ook Suarez”, zegt Vanden Stock. “Als Juhasz vertrekt hebben we een probleem in de defensie. Als Biglia vertrekt hebben we een probleem op het middenveld. Als Suarez vertrekt zijn er alternatieven, maar we zullen iemand nemen met enorme kwaliteiten.”

Conclusie: Anderlecht verkoopt zijn Gouden Schoen niet zomaar. Integendeel. De prijs zal zo hoog zijn (15 miljoen?) dat ze geïnteresseerde clubs moet afschrikken. De vraag is alleen of Suarez, indien hij blijft, nog even gemotiveerd zal zijn om voor Anderlecht te voetballen. Denk maar aan wat er gebeurde met Aruna Dindane in 2004.

Engeland is uitgesloten, en in Spanje hebben enkel Real Madrid en Barcelona de middelen om Suarez te kopen. Ook in de rest van Europa kunnen clubs zich niet al te veel veroorloven. Anderlecht vraagt of een contante betaling, of een bankgarantie, en dat heeft een negatieve invloed op het aantal geïnteresseerden.

Bron: La Dernière Heure




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.