Gillet: "Rechtsback van Rode Duivels worden"

ZONDAG, 3 JUNI 2012, 13:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet mocht van bondscoach Wilmots starten tegen Engeland en de Anderlecht-speler bedankte met een prima prestatie. "Ik ben tevreden over mijn prestatie. Wilmots gaf me vertrouwen, ik wilde hem iets terug geven."


Gillet speelde op Wembley als rechtsachter. Bij Anderlecht staat Gillet daar liever niet, maar bij de Rode Duivels heeft hij hier geen probleem mee. "De rechtsachter blijft bij de Rode Duivels een vrije plaats. Voor de nationale ploeg wil ik me op die positie richten. Er is daar een plaats te pakken", zo zegt hij. "Al is het niet simpel om de omschakeling te maken van het middenveld bij Anderlecht naar de rechtsachter bij de Rode Duivels."

In de slotfase werd Gillet bijna de held van de Belgen, maar zijn schot sprong uiteen op de paal. "Dat zou magnifiek geweest zijn. Ik heb getrapt zonder erbij na te denken. Jammer dat het net geen doelpunt was."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.