Supporters misnoegd over nieuwe viptribune

ZATERDAG, 2 JUNI 2012, 12:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is bezig met verbouwingswerken aan het stadion en wil tegen volgend seizoen een tribune waar nu nog 1.500 gewone supporters zitten, ombouwen tot een viptribune. De supporters van paars-wit reageren misnoegd.


In de nieuwe viptribune komen er 495 lederen stoelen die voor 3.500 euro per seizoen worden verkocht. "Tien keer zoveel als wat ik nu als gewone supporter betaal", zegt Romain De Jonghe in het Nieuwsblad. De Jonghe is al 57 jaar abonnee van Anderlecht en dankzij zijn megafoon één van de bekendste supporters. "Waar ik zelf naartoe moet, weet ik nog niet. Ik word overstelpt met telefoontjes van andere supporters die ook nog van niets weten en die erg ongerust zijn."

Mannen in maatpak

Ook Willy Faket, de secretaris van supportersclub RSCA Dilbeek, ziet met lede ogen aan hoe het Constant Vanden Stock-stadion wordt ingepalmd door loges en vipplaatsen. "De club laat uitschijnen alsof ze alles verbouwt om te voldoen aan de regels die de UEFA oplegt voor voetbalstadions, maar ik vraag me af of dat geen drogreden is om meer dikbetalende vips binnen te krijgen", zegt hij.

"Geld is de enige drijfveer voor zulke verbouwingen. De plaatsen zullen worden ingepalmd door mannen in maatpak die zijn uitgenodigd door een bedrijf om 'een leuke avond te beleven'. Vaak interesseert de wedstrijd hen niet of nauwelijks. Dat veel andere supporters door hun komst in het ongewisse blijven, steekt wel. Er zijn heel veel mensen die in groep naar Anderlecht komen kijken en die al jaren samenzitten: worden die nu uit elkaar gerukt? Waar gaan ze nog naar de match kunnen kijken? Krijgen ze voorrang bij de abonnementenverkoop? Het is vervelend dat we daar nog altijd geen antwoord op hebben."

Geen reden tot paniek

Anderlecht-woordvoeder David Steegen probeert de fans gerust te stellen. "We hebben begrip voor de ongerustheid bij de supporters", sust Steegen. "Maar niemand hoeft te panikeren: elke abonnee zal ook volgend seizoen nog een plaats krijgen in het stadion. Binnen een paar weken zal iedereen die een plaats had in één van de vakken die verdwijnen voor onze viptribune, een voorstel krijgen voor een andere plaats."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.