"Hopelijk bleek dit achteraf het goede moment"

ZATERDAG, 29 OKTOBER 2011, 10:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Lucas Biglia verliest Ariël Jacobs de aanvoerder en leider van zijn ploeg. Hij beseft hoe zwaar dit verlies kan wegen. "Sportief wringt dit altijd", zegt hij. "Niemand beschikt over de specifieke kwaliteiten van Lucas."


"Verder is er nog eens de rol die hij waarneemt voor de ploeg. Hij zorgde voor evenwicht op en naast het veld", aldus Jacobs. "Biglia zorgt als verbindingsman tussen verdediging en aanval voor evenwicht. Hij is iemand die altijd de bal durft vragen, ook als het moeilijk gaat."

"Een operatie komt nooit op het goeie moment, maar ik hoop dat we achteraf kunnen zeggen dat dit het goeie moment was. Dit moment is gekozen in in overleg tussen onze medische staf en die van de Argentijnse nationale ploeg. En finaal is het natuurlijk de speler zelf die beslist."

Aanvoerder

Sinds september is Biglia de vaste aanvoerder. Met zijn uitvallen komt ook de band opnieuw beschikbaar. Deschacht zou een logische overnemer zijn, maar die is niet langer zeker van een basisplaats. Jacobs zelf lijkt alvast niet wakker te liggen van het kleinood. "Wie zijn kapiteinsband erft? Misschien spelen we zonder kapitein."

Bron: De Morgen, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.