Raakt Biglia weer fit na twee maanden?

ZATERDAG, 29 OKTOBER 2011, 10:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Anderlecht uitgaat van een onbeschikbaarheid van vier maanden van Lucas Biglia, geeft Steven Defour hoop dat dit sneller kan. De oud-speler van Standard was na een identieke operatie amper twee maanden buiten strijd.


"Hoe lang Biglia out zal zijn, hangt een beetje af van de revalidatie", zegt Sam Verslegers, kinesist van Kim Clijsters en vertrouwd met sportletsels, in Het Nieuwsblad.

"Tijdens de operatie zal men in eerste instantie proberen om de spieren rond het kapsel te versterken. Als dat niet helpt, gaat men operatief het kapsel (een vlies) en de gewrichtsbanden die over het kapsel lopen, inkorten. Zodat alles beter op zijn plaats blijft. Maar bijkomend kan men de spieren ook nog laten versterken."

Hoe lang de speler dus out is, blijft afwachten. "Ik zeg mijn patiënten meestal dat ze op drie maanden inactiviteit moeten rekenen", aldus Verslegers.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.