Van Holsbeeck: "Nederlaag kan leerrijk zijn"

VRIJDAG, 28 OKTOBER 2011, 14:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck was er woensdag niet bij toen Anderlecht in de beker verloor van Rupel Boom. Hij speurde in het buitenland naar versterking. Bij zijn terugkeer was hij hard voor sommige jongens die woensdag speelden.


"Dit was de ideale gelegenheid om sommige jongens speeltijd te geven en anderen, die met kleine blessures sukkelen, te laten rusten. Dus alle begrip voor de keuzes van de trainer", zo vertelt Van Holsbeeck vandaag in Het Laatste Nieuws.

"Maar wanneer je als voetballer niet veel speelt en je krijgt dan toch eens de kans, dan moet je er wel staan. Dat is niet gebeurd. Spelers moeten beseffen dat je bij een topclub geen 25 kansen krijgt. De match tegen Rupel Boom kan ook heel leerrijk zijn. Ik denk dat na woensdag een aantal spelers zal beseffen dat ze iets bescheidener moeten zijn."

De Anderlecht-manager richt zijn pijlen niet op alle spelers. "Wanneer een ploeg niet draait, is het niet aan die jonge gasten zoals Praet en Marecek om iedereen op sleeptouw te nemen. Dan moeten de sterkhouders opstaan. Als dat niet gebeurt, zakt de ploeg als een pudding in elkaar."

"Specialisten garanderen dat Vargas helemaal herstelt"

Tot slot had Van Holsbeeck het ook nog kort over het uitvallen van Ronald Vargas. "Die blessure en bijhorende inactiviteit zijn heel erg voor de club, maar vooral voor de speler. Maar ik heb intussen al verschillende specialisten gecontacteerd en iedereen heeft me voor de 100 procent de garantie gegeven dat Vargas helemaal zal herstellen."

Het Belang van Limburg suggereerde Van Holsbeeck verder nog of Anderlecht met Vargas geen kat in een zak gekocht heeft. "Pas na Vargas' passage bij Anderlecht zal blijken of wij met hem een foute beslissing hebben genomen of niet", was Van Holsbeecks antwoord op deze vraag.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.