"Eerdere blessures spelen mee bij Vargas"

DONDERDAG, 27 OKTOBER 2011, 23:05 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza radio sprak vandaag met Thomas D'havé over de knieblessure van Ronald Vargas. D'havé werkt als osteopaat voor West Ham en begeleid ook individuele topvoetballers. Hij ziet een verband met eerdere blessures bij Vargas.


"Als osteopaat kijk je naar de blessuregeschiedenis van een voetballer en daar zie je dikwijls een aantal traumatische letsels", zegt D'havé. "Vergelijk het met een auto die een aanrijding heeft gehad en waarvan de balans verstoord is. Wel, dat geldt ook voor voetballers, bij wie de stabiliteit in de spieren in het gedrang komt."

"Lichaam moet in balans zijn"

Thomas D'Havé benadrukt dat hij de zaak-Vargas vanop afstand volgt, maar hij ziet wel een link met het blessureverleden van de Venezolaan. "In november 2010 kreeg Vargas een tik tegen zijn hoofd. Hij hield er een hersenschudding en gebroken neus aan over."

"In december kreeg hij last van zijn knie en in februari ging hij er een eerste keer door, hoewel er geen rechtstreeks contact was met een opponent. Als de schedel of het kaakgebied uit balans is, verstoort dat het evenwicht van het hele lichaam. Een lichaam kan niet in balans komen als dat onevenwicht niet volledig weggewerkt is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.