Rupel Boom wipt Anderlecht uit beker

DONDERDAG, 27 OKTOBER 2011, 00:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het bekeravontuur van Anderlecht zit er alweer op. Derdeklasser Rupel Boom zorgde voor een stunt door met 1-2 te winnen in het Constant Vanden Stock-stadion. Op de koop toe verloor paars-wit Vargas met een zware knieblessure.


Ariël Jacobs begon met een onuitgegeven opstelling aan de cupwedstrijd. Zo stonden De Sutter en Kanu in de basis en ook de jonge Dennis Praet mocht zich opnieuw bewijzen. De match kon bijna niet slechter beginnen voor Anderlecht want al na enkele minuten zakte Ronald Vargas door zijn linkerknie. Dezelfde knie waarvan hij pas hersteld was na een lange revalidatie. Rupel Boom voetbalde vrijuit en was ook de betere ploeg in de eerste helft. Op het half uur resulteerde dat in een verdiende 0-1 voorsprong via Beyens.

Na de pauze kreeg Anderlecht meer kansen, maar onder meer De Sutter kwam niet tot scoren. Ook pogingen van Iakovenko en Reynaldo kenden geen succes. In de 82ste minuut was de vernedering voor paars-wit compleet toen Rupel Boom een tweede doelpunt lukte. Beyens zette Deschacht in de wind en Mertens tekende voor de 0-2. Praet kon de in laatste minuten nog milderen tot 1-2, maar de aansluitingstreffer viel te laat.

Uitslag: 1-2
Doelpunten: 32' Beyens (0-1), 82' Mertens (0-2), 89' Praet (1-2)

Anderlecht: Schollen, Diogo (69' Kabasele), Deschacht, Wasilewski, Odoi, Kanu (61' Reynaldo), Praet, Marecek, Canesin, Vargas (4' Iakovenko), De Sutter
Rupel Boom: Smet, Pietermaat (90+2' Nicot), Snoeys, Poorters, De Troetsel, De Smet, Ventose (64' Van Der Westerlaken), Pellegriti, Beyens, Mertens (87' Agbo), Kocaslan

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter:
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.