Canesin: "Wil om te spelen gaat boven alles"

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011, 15:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De voorbije weken zat Fernando Canesin af en toe op de bank om zijn geblesseerde enkel te sparen. Vanavond wordt hij wel aan de aftrap verwacht. "Het gaat beter met m'n enkel", aldus Canesin, die droomt van zijn eerste doelpunt.


"Ik heb maandenlang last gehad van mijn achillespees en speelde met inspuitingen", zo vertelt Canesin in Het Laatste Nieuws. "Maar ik wou absoluut spelen. Ik heb wel een beetje schrik gehad dat die inspuitingen het erger zouden maken, maar de wil om te spelen stond boven alles. Er waren ook zoveel nieuwe offensieve spelers. Ik moest het moment benutten en me laten zien te midden van al die concurrenten."

Canesin startte in augustus wervelend aan het seizoen. Toen de motor van Anderlecht nog niet op toerental was, was de kleine Braziliaan dat al wel. Nu kent hij een lichte terugval. "Ik zie die andere aanvallers allemaal en dat maakt me een beetje nerveus. Stilaan leer ik leven met die concurrentie", zo vertelt hij hierover. "Maar toen ik zondag in Westerlo vrij snel twee kansen miste, maakte ik me weer nerveus en ging mijn eerste helft daardoor de mist in."

Assists gaf Canesin al genoeg en hij dwong ook al meerdere strafschoppen af. Maar scoren lukte nog niet. "Ik hoop tegen Rupel Boom eindelijk een doelpuntje mee te pikken. Ik kijk echt uit naar mijn eerste goal voor Anderlecht. Maar ik mag niet in mijn hoofd steken dat ik absoluut moét scoren, want dan gaat het net niet lukken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.